پرستار سالمند با مشکلات زخم بستر
راه های پیشگیری از زخم بستر در سالمندان خدمات پرستاری در منزل ره گستر سبز
اگر فردی برای مدت طولانی در یک حالت نشسته یا دراز کشیده باشد، زخم بستر ممکن است ایجاد شود. این زخم ها خطر خاصی برای افراد مبتلا به زوال عقل می باشند. برای هر فردی که از بیمار مبتلا به زوال عقل مراقبت می کند مهم است که در مورد زخم بستر بداند. فشار مداوم بر روی قسمتی از بدن می تواند جریان خون در بافت های آن قسمت را کاهش دهد. بافت و پوست برای دریافت اکسیژن و سایر مواد مغذی به جریان خون نیاز دارند؛ بدون این مواد، آسیب می بینند و ممکن است تخریب شوند.
افراد مسن و سالمندانی که از دیابت، مشکلات گردش خون و سوءتعذیه رنج می برند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. آلوئه ورا به لطف مواد مغذی موجود در آن به بافتها در درمان زخم بستر کمک زیادی میکند. این ماده رطوبت پوست را افزایش میدهد که منجر به بهبود زخم میشود. درمان زخمهای بستر اگر در مرحله یک و دو باشند راحتتر خواهد بود. زمانی که زخم بستر در سالمندان به مرحله سه و چهار میرسد، درمان بسیار سخت است و باید زیر نظر پزشک متخصص صورت بگیرد.
علائم سرطان خون در سالمندان را بشناسید
از آنجایی که هر فرد میتواند به دلایل خاصی در معرض خطر زخم بستر قرار بگیرد، اهمیت توجه به این مسئله و پیشگیری از آن بسیار زیاد است. تدابیری مانند تغذیه مناسب، تغییر مکرر وضعیت بدن در تخت، استفاده از وسایل مخصوص پیشگیری، و مراقبتهای پزشکی مناسب میتوانند به کاهش احتمال بروز آن کمک کنند. زخم بستر بیشتر در نواحی باسن، شانه، امتداد ستون فقرات، پشت دست یا پا و کمر، پاشنه، مچ و یا پوست پشت زانو ایجاد می شود. عدم کنترل و درمان آن می تواند باعث عفونت های شدید در بیمار شود. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه زخم فشاری حتما برای درمان و پانسمان آن اقدام کنید. یک پرستار سالمند پوشکی تا حد زیادی در جلوگیری از این مشکل موثر است.
عسل با خاصیت گرم کنندگی جریان خون را در ناحیه آسیب دیده تسریع میکند. روغن نارگیل سرشار از اسیدهای چرب است که میتواند نقش مؤثری در درمان زخم بستر داشته باشد. سپس روغن نارگیل را روی آن بریزید و به آرامی ماساژ دهید تا روغن جذب پوست شود. ماساژ باید بسیار آهسته انجام شود و به زخم بیمار فشار وارد نکنید. در حد توان، انجام فعالیتهای بدنی یا تمرینات ساده میتواند به بهبود جریان خون و کاهش خطر زخم بستر کمک کند.
زخمهای بستر به دلیل فشار مستقیم یا اصطکاک مداوم بر روی پوست، باعث آسیب به عروق خونی و بافتهای نرم زیر پوستی میشوند. جریان خون ناکافی در ناحیهای از پوست به دلیل فشار مداوم میتواند منجر به آسیب بافتها و زخم بستر شود. در سالمندان، عوامل دیگری مانند بیماریهای عروقی و دیابت نیز میتوانند جریان خون را کاهش دهند و خطر ایجاد زخم بستر را افزایش دهند. این زخمها معمولاً در نواحی استخوانی مانند پاشنهها، کمر و آرنجها رخ میدهند و میتوانند به سرعت از زخمهای سطحی به زخمهای عمیق و عفونتزا تبدیل شوند. عدم توجه به این زخمها میتواند منجر به عوارض جدیتری همچون عفونتهای ثانویه، درد شدید و کاهش کیفیت زندگی شود. زخم بستر یا زخم فشاری یکی از مشکلات شایع در سالمندانی است که به دلایل مختلف، مانند بیماری یا ضعف جسمانی، مدت طولانی در یک وضعیت ثابت قرار میگیرند.
همچنین در صورتی که زخمها عفونت کرده باشند، اغلب آنتیبیوتیکهای قوی و خاص برای جلوگیری از پیشرفت عفونت تجویز میشود. از نگاهی دیگر می توان گفت این زخم دارای چهار گرید (سطح) است. در هر مرحله اگر رسیدگی لازم انجام نشود زخم وخیم تر شده و وارد مرحله بعدی می شود. از آنجایی که بیشتر مراحل ایجاد زخم بستر در زیر پوست رخ می دهد، ممکن است اصلا دیده نشود و بیمار یا پرستار بیمار متوجه آن نشوند. زخم بستر اگر وارد مراحل سوم و چهارم شود می تواند برای بیمار حتی کشنده باشد و درمان آن نیز سخت است. تشکهای مواج یا فومی به کاهش فشار روی نقاط حساس کمک میکنند.
با از بین رفتن پوست، زخم بستر ابتدا به صورت یک ناحیه قرمز و دردناک شروع می شود که در نهایت به رنگ بنفش در می آید. در صورت عدم درمان، پوست ممکن است باز شود و ناحیه ممکن است عفونی شود. این پرستاران به صورت مرتب بیمار را جابجا می کنند تا فشار وارده بر روی تمامی قسمت های بدن تقسیم گردد. اگر شما نیز به سلامت سالمندان خود اهمیت می دهید، حتما با تیک شهر تماس بگیرید. تحرک محدود ممکن است به دلیل مشکلات سلامتی، آسیب نخاعی یا دلایل دیگر باشد و احتمال ابتلا به زخم بستر را افزایش دهد.
قبل از استخدام پرستار باید علائم و نحوه درمان این بیماری را بدانید. زخم بستر در سالمندان یکی از اتفاقات رایج است که در صورت عدم مراقبت و توجه ممکن است وضعیت فرد را بدتر کند. با استخدام پرستار از شرکت پرستاری سالمند ناجی اثرات مثبتی را در روند درمانی و مراقبت از سالمند در خانه مشاهده میکنید و در نبودتان دیگر نیازی نیست نسبت به او نگران باشید. زخم بستر یا بد سور، یک عارضه پوستی است که نیاز به مراقبت جدی از سالمند دارد. در مواقعی که پوست با بافتهای زیر پوستی زیر فشار زیادی قرار میگیرند، این مشکل به وجود میآید و ممکن است در نواحی مختلفی از بدن مشاهده شود.
اگر به موقع زخم بستر سالمند شناسایی نشود و تحت درمان سریع قرار نگیرد، زخم دچار عفونت و آلودگی خواهد شد. برای استخدام پرستار سالمند میتوانید به پلتفرم خدمات پرستاری آسان مراجعه کنید. این مرکز با هدف ارائه خدمات پرستاری برای سالمندان و کودکان تاسیس شده و با همکاری کادری مجرب، حرفه ای و آموزش دیده سعی در ارائه خدمات با کیفیت به مراجعین می باشد. این مرکز به صورت دوره ای کار کارکنان را پس از ارسال به منزل شما نظارت میکند. بنابراین، اگر تخصص، فداکاری و قیمت پرستاران سالمند در تهران برای شما مهم است، میتوانید مراقبت از سالمندان خود را به ما بسپارید. این بیماری در واقع نوعی زخم بستر است و در اثر استرس طولانی مدت روی یک قسمت از بدن ایجاد میشود.
در صورت طولانی بودن این فشار مواد مغذی و اکسیژن کافی به سلولهای بافت نمیرسد. چنین مشکلی منجر به زخم شدن بافت بدن در ناحیه مزبور میخواهد میگردد. پوست سالمند در بستر بهتر است با مواد شوینده ملایم شسته و به آرامی خشک شود. انجام این کار به طور مداوم از مرطوب بودن پوست جلوگیری میکند و نظافت فردی رعایت میشود. در نواحی آسیب دیده نیز بعد از هر بار تعویض پانسمان، از محلول شستشو استفاده کنید.
پیشگیری از زخم بستر در منزل
با بهره گیری از این خدمات بیمار پس از درمان زخم بستر استراحت بیشتری خواهند داشت. پرستاران تیک شهر به اصول تعویض پانسمان زخم بستر تسلط بسیاری دارد. اگر نواحی آزرده پوست زود تشخیص داده شود، درمان مناسب و مراقبت از پوست می تواند ایجاد زخم های باز دردناک را متوقف یا به تاخیر بیاندازد. از آنجایی که این زخم ها می توانند بسیار عمیق و حتی عفونی شوند، این مراقبت ها بسیار مهم می باشند. زخم های بستر بر اساس شکل ظاهری به چهار رده کلی طبقه بندی می شوند.
پانسمان زخم، پاک کردن و ضد عفونی کردن زخم، پمادهای مخصوص و گیاهان دارویی برای درمان این بیماری موثر هستند. چنانچه روشهای درمان کم تهاجم برای رفع زخمهای بستر کاربردی نباشند، میتوان از روش جراحی جهت درمان دائمی و قطعی زخم بهره گرفت. برای مراقبت از سالمند میتوانید از خدمات پرستاری مرکز سفیر آرامش استفاده نمایید. علت های زخم بستر زیاد است اما میتوان به مواردی همچون خوابیدن طولانی مدت، ساییدگی در صندلی یا بستر، استفاده از لگن بیمار نامناسب اشاره نمود. یکی از بهترین درمان ها برای این مریضی پیشگیری است با جلوگیری از بی تحرکی سالمند یا بیمار میتوان از آن جلوگیری نمود و دیگر به دنبال علت زخم بستر نبود.
اولین قدم در درمان زخم بستر، کاهش فشار و اصطکاک ناشی از آن است. بی اختیاری یکی از بزرگترین عوامل مرتبط با ایجاد زخم های فشاری است. وقتی اجابت مزاج یا ادرار در تماس با پوست بماند، اسیدها و آنزیمهای موجود در آنها سریعتر از حد معمول شروع به تخلیه و تخریب پوست میکنند. هنگامی که بیمار با توانایی محدود برای تغییر موقعیت خود ترکیب شود، ممکن است سریعتر زخم فشاری در ناحیه پرینه ایجاد شود. زخم بستر زمانی اتفاق میافتد که فرد در بستر یا بیحرکت باشد، بیهوش باشد یا قادر به احساس درد نباشد.
{پزشکی و شرایط زمینهای:
|}قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان درمان نو مشاوره بگیرید. حواستان به دکمه و زیپ لباسها یا ملافه باشد تا پوست دچار آسیب دیدگی نشود. همانطور که متوجه شدید همه موارد به صورت همزمان اتفاق نمیافتد در صورتی که بخشی از آن نیز دیده شد به درمان آن بپردازید. ناحیه اطراف زخم ممکن است تورم کند و گرما بیشتری نسبت به سایر مناطق داشته باشد. میتوانید زردچوبه را با شیر مخلوط کرده و دو بار در روز بنوشید. در این مرحله لایه رویی در حال نابودی است و یک زخم به حالت فرورفته نمایان میشود.
بااینحال در صورتی که خودتان یا سالمندتان به این مشکل دچار شدید، بهتر است سریعاً برای درمان اقدام کنید تا به مرحله حاد نرسد. چرا که در صورت وخیم شدن و شدید شدن عفونت، خطر مرگ نیز جان بیمار را تهدید میکند. درمان زخم بستر شامل کاهش فشار روی پوست آسیب دیده، مراقبت از زخم ها، کنترل درد، جلوگیری از عفونت و حفظ تغذیه مناسب است. تغذیه ناکافی و عدم دریافت مواد مغذی مناسب میتواند بر توانایی بدن در ترمیم بافتها و جلوگیری از آسیبهای پوستی تأثیر بگذارد. در سالمندان، مشکلات تغذیهای و کاهش اشتها میتواند منجر به ضعف در بافتهای پوستی و افزایش خطر زخم بستر شود. در این میان، شرکت تیک شهر پرستار با ارائه خدمات مراقبتی حرفهای و تخصصی میتواند به شما در پیشگیری از زخمهای بستر و مراقبت از سالمندان کمک کند.
برای بهبودی مناسب، زخم ها باید عاری از بافت آسیب دیده، مرده یا عفونی باشند. پزشک یا پرستار ممکن است بافت آسیب دیده (دبرید) را با شستن ملایم زخم با آب یا بریدن بافت آسیب دیده جدا کند. پوست باید به طور مرتب تمیز و خشک نگهداشته شود تا از ایجاد عفونت و آسیب بیشتر جلوگیری شود. استفاده از لوسیونها و کرمهای مرطوبکننده مناسب میتواند به حفظ سلامت پوست کمک کند. در نتیجه پرستار پس از هر بار ماساژ پماد و مرهم بر روی زخم ها آن را پانسمان می کند.
مصرف مکمل ویتامین A نیاز به احتیاط دارد، زیرا خطر مسمومیت وجود دارد. در نتیجه، مدیریت موثر این شرایط برای جلوگیری از ایجاد یا بدتر شدن زخمهای فشاری حیاتی است. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی، زخم بستر را با بررسی پوست افرادی که در معرض خطر هستند، تشخیص می دهند. عفونت زخم بستر و گسترش عفونت در تمام بدن، ممکن است منجر به سپسیس شود. این بیماری عفونتی خطرناک بوده و منجر به عوارض جدی در سیستم بدن خواهد شد.
استفاده از کرمهای مرطوبکننده یا محصولات محافظتکننده پوست توصیه میشود. زخم بستر عارضهای مزمن بوده که در افرادی که بیشترین فشار روی یکی از ناحیه از بدن خود وارد می کنند، ایجاد میشود. این زخمها در مراحل ابتدایی خطر جانی نداشته اما در صورت عدم درمان و ممکن است جان بیمار را به خطر بیندازد. همانطور که میدانید علت زخم بستر در سالمندان، ماندن طولانی مدت در بستر است. افرادی که به دلیل بیماری مجبور به استراحت هستند یا به خاطر بیهوشی ساعاتی طولانی روی تخت حضور دارند، احتمال این که با بروز زخم بستر روبرو شوند، زیاد است.
- عدم رعایت مراقبتهای بهداشتی مناسب، از جمله تمیز کردن منظم پوست، تغییر وضعیت بدن و استفاده از تجهیزات کمکی مناسب میتواند به افزایش خطر زخم بستر کمک کند. {
- پیشگیری از زخم بستر یا اقداماتی که میتواند از ایجاد زخمهای بستر در سالمندان جلوگیری کند، از اهمیت بسیاری برخوردار است. |}
- زخم بستر یا زخم فشاری یکی از مشکلات شایع در بین سالمندان است که به علت فشار مداوم بر پوست و بافتهای زیرین ایجاد میشود.
- با بسته شدن مویرگها فشار زیادی به ناحیه وارد میشود و برای مدت طولانی به پوست خون نمیرسد. {
- نیاز به رسیدگی برخی از ایشان به دلیل عدم تحرک دشوار تر نیز خواهد بود. |}{
- در افرادی که دچار زخم بستر میشوند، سلولیت عفونی یکی از عوارض شایع بوده و در کسانی که دچار آسیب عصبی شدهاند، درد آن احساس نمیشود. |}
این بیماری برای سالمندان که توانایی مراقبت از خود و فعالیتهای روزانه را کم کم از دست میدهند،شایعتر است. آمار نشان میدهد از هر ده سالمند، یک نفر به زخم بستر دچار میشود. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم زخم بستر در سالمندان را کاملا بررسی کنیم تا بتوانید از وقوع آن پیشگیری یا در صورت ابتلا درمان کنید. دراز کشیدن طولانی مدت در تختخواب، بیهوش بودن، بی تحرکی و عدم احساس درد و… عواملی هستند که خطر ابتلای سالمندان به بیماری زخم بستر را شدت می بخشند. در صورت عدم تحرک سالمند، قرارگیری صحیح او در بستر و یا تغذیه نامناسب و کم توجهی به مراقبت های پوستی، خطر ابتلا افزایش می یابد.
مرکز مهرپرور با توجه به نیاز شما عزیزان پاسخ همه این سوالات را در این نگارش گردآوری کرده است. زخم بستر به طور کلی به نوعی بیماری پوستی گفته میشود که در اثر عدم تحرک و جابهجایی و افزایش فشار در بخشهای خاصی از بدن یا کم فعالیتی رخ میدهد. زخم بستر در افرادی که زندگی نباتی دارند؛ مانند بیماران فلج مغزی، افراد مرگ مغزی شده یا کسانی که دچار فلج اندامها و قطع نخاع هستند اتفاق میافتد. این بیماری در بین سالمندانی که از کار افتاده و در بستر هستند نیز شایع است. در سالمندان به دلیل عدم جابهجایی و تحرک این زخمها ایجاد میشوند. اما میتوان به دلایلی همچون خوابیدن در مدت زمان طولانی، ساییدگی پوست روی صندلی یا در بستر اشاره کرد.
همچنین، نظارت دقیق و مستمر بر وضعیت پوست سالمندان اهمیت دارد. تشخیص و مداوا در مراحل ابتدایی زخم بستر بسیار حائز اهمیت است. زخمهای بستر ممکن است از درجات مختلف شدت باشند، از آسیبهای سطحی تا زخمهای عمیق و با مشکلات جدی. پیشگیری، تشخیص زودهنگام و مراقبت مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است تا از ایجاد و تشدید این نوع زخمها جلوگیری شود. این ماده خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و زخم بستر را التیام میبخشد.
با این حال، با استفاده از کرم نیز نیاز به تغییر موقعیت و حرکت مداوم برای کمک به جلوگیری از بدتر شدن ناحیه زخمی می باشد. هماهنگی مراقبتهای پزشکی، پرستاری، و تیم درمانی در افراد سالمند ممکن است از مواردی باشد که به پیشگیری از زخم بستر و مدیریت بهتر این وضعیت کمک کند. همچنین، تدابیر پیشگیری مانند نظارت دقیق بر پوست، تغذیه مناسب، و تحریک حرکت در میان این گروه از افراد میتواند تاثیرات مثبتی داشته باشد. پماد سولفادیازین برای درمان عفونتهای باکتریایی پوست یا پیشگیری تجویز میشود. گفته میشود این روغن به بهبود زخم بستر و زخمهای پا کمک میکند. پماد سیلور سولفادیازین میتواند باکتری هایی که باعث عفونتهای پوستی میشوند را از بین برده و بیمار را به خوبی درمان کند.
این لایه پوست مرده تشخیص مرحله زخم بستر و عمق زخم را سخت میکند. از طرفی میتوانند به سرعت تبدیل به زخم مرحله ۴ تبدیل شوند. زخم بستر در سالمندان زمانی اتفاق میافتد که فرد بیش از دو تا سه ساعت در جای خود بدون تحرک دراز کشیده باشد. یکی دیگر از اثرات ناگوار هنگام استراحت طولانی سالمند، کشیده شدن پوست بر اثر سطح زیرین است. مخصوصاً در مواقعی که محیط رطوبت بالایی داشته باشد، اصطکاک بیشتری بین پوست و سطح زیرین رخ میدهد. گاهی بر اثر فشار از دو سمت به پوست و استخوان احتمال کشیدگی عروق پوستی و آسیب دیدگی پوست افزایش مییابد.
برخی از بیماریهای مزمن و شرایط پزشکی مانند دیابت، بیماریهای قلبی، و نارسایی کلیوی میتوانند بر وضعیت پوست و قابلیت ترمیم آن تأثیر بگذارند. این شرایط میتوانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم به ایجاد زخم بستر کمک کنند. بی اختیاری یکی از بزرگترین عوامل مرتبط با ایجاد زخم های بستر است. وقتی اجابت مزاج یا ادرار در تماس با پوست بماند، اسیدها و آنزیمهای موجود در آنها سریعتر از حد معمول شروع به تخریب و آسیب پوستی میکنند. زمانی که فرد سالمند با توانایی محدود برای تغییر موقعیت خود روبرو شود، ممکن است سریعتر دچار زخم بستر در ناحیه پرینه شود. برای سالمندان، باید هنگام انجام مراقبت از ناحیه پرینه، دوش گرفتن یا انجام سایر بررسی های سالم بودن پوست، علائم ایجاد زخم بستر را بررسی و تشخیص دهید.
اگر به دنبال راهحلهای مؤثر برای جلوگیری و درمان زخمهای بستر هستید، تیک شهر پرستار انتخابی مطمئن و مناسب برای شماست. زخمی که ناشی از یک جا افتادگی و کم فعالیتی مخصوصاً در سالمندان است. این زخم در افرادی که فلج هستند و نمیتوانند حرکت کنند نیز به وجود میآید. زخم بستر نوعی بیماری پوستی است که با عوارضی مانند عفونت همراه میشود. اگر به موقع به آن رسیدگی نشود، آسیبهای بیشتری برجا میگذارد.
در این مدت فشار به قسمتهای مختلف بدن از جمله قسمتهای استخوانی باعث ایجاد زخم بستر میشود. زخم بستر یک بیماری شایع در افرادی است که زمان زیادی را در رختخواب میگذرانند. اگر اصول خاصی رعایت نشود، این بیماری میتواند بسیار جدی باشد. سالمندان به دلیل سن بالا، نیاز به مراقبت و توجه بیشتری دارند، به خصوص اگر به بیماری خاصی نیز مبتلا شده و مجبور باشند، مدت طولانی در بستر بمانند. بیماری هایی که بر بهبود زخم تأثیر می گذارند، مانند دیابت در افراد مسن شایع تر است و نسبت به جوان تر ها تأثیر نامطلوب بیشتری بر روند بهبودی دارد. بنابراین، در افراد مسن، مشکلات پزشکی باید با سرعت و دقت بیشتری مورد توجه قرار گیرند تا حداکثر بهبودی حاصل شود.
تیم مجرب و متخصص این شرکت با استفاده از روشهای مدرن و تجهیزات پیشرفته، به شما اطمینان میدهد که عزیزان شما در محیطی امن و سالم نگهداری میشوند. خدمات این شرکت شامل مشاوره و آموزش برای مراقبان، تهیه تجهیزات ضد زخم بستر، و مراقبتهای روزانه بهویژه در مدیریت وضعیتهای خاص است. زخم بستر یا فشاری یکی از مشکلات جدی است که ممکن است سالمندان و افرادی که به مدت طولانی در یک حالت قرار دارند، با آن مواجه شوند. این زخمها معمولاً در نواحی که فشار مداوم و طولانیمدت بر روی پوست وارد میشود، مانند پشتیها، کمر، و پاها، ایجاد میشود و میتواند عواقب جدی برای سلامت فرد داشته باشد. برای جلوگیری از بروز این زخمها، باید اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی ویژهای انجام داد.
وب سایت اصلی